Over Pak Je Dak An

Want een omgeving maak je samen!

Deze site is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen provincie Gelderland, Omgevingsdienst Regio Nijmegen en de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen. 

Asbestdaken zouden vanaf 2025 verboden worden, inmiddels is het verbod uitgesteld naar 2028. In 2017 hebben bestuurders in de regio afgesproken om samen aandacht te geven aan het verbod op asbestdaken. Door eigenaren op tijd te informeren hoeft er straks niet meer gehandhaafd te worden. Omdat alle daken na 2028 al asbestvrij zijn.  

Met deze site willen we eigenaren van een asbestdak wegwijs maken en zoveel mogelijk helpen aan de juiste informatie en instructies om het asbestdak te vervangen.

Pak uw dak an:

Zelf doen of uitbesteden

Bedrijven moeten altijd een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Particulieren mogen in bepaalde gevallen zelf hun dak verwijderen.

Asbestdak verwijderen

Kies een slim nieuw dak

Asbestdak weg? Doe daarna twee stappen vooruit. Kies voor een duurzaam dak. Met isolatie of zonnepanelen. Of wat dacht u van een groen dak?
Slim nieuw dak

Kosten dak verwijderen

Het verwijderen van een asbestdak brengt kosten met zich mee. Bekijk hier waarop u moet rekenen. En op welke manieren u kunt besparen.
Kosten dak verwijderen